يكي از دسر هايي كه طرفدار هاي خيلي زيادي دارد و بسيارمورد استقبال مردم قرار گرفته است ، كيك هاي خانگي ميباشد. درست كردن كيك هاي خانگي كار خيلي سختي نيست اما به شرط ان كه روش درست كردن و مواردي كه در كيك پختن بايد رعايت شود را ياد بگيريد . در ادامه شما با روش و نكات لازم براي پختن چند نوع از كيك هاي خانگي اشنا ميشويد
كيك اسفنجي
مواد لازم براي كيك اسفنجي ۲ تا ۳ كيلو گرمي و قالبي با قطر ۲۵ سانتي متر :
-
تخم مرغ ۸ عدد
-
آرد ۲ پيمانه
-
شكر ۲ پيمانه
-
بكينگ پودر ۲ قاشق چايي خوري
-
وانيل ۱ قاشق چايي خوري
-
آب داغ ۱ ليوان
طرز تهيه كيك اسفنجي
ابتدا دماي فر را روي ۱۸۰ درجه قرار دهيد و بعد زرده و سفيده تخم مرغ ها را از هم جدا كنيد و سفيده را هم بزنيد و بعد شكر را اضافه كنيد و به مدت ۱۵ دقيقه با همزن ان را به خوبي هم ميزنيد اين كار را بايد تا موفعي كه سفيده به خوبي سفت شود انجام دهيد و سپس ان را درون يخچال قرار دهيد حال به زرده هاي تخم مرغ كه جدا كرده بوديد وانيل اضافه كنيد و هم بزنيد بعد شكري كه باقي مانده است را به ان اضافه كنيد و باز به هم بزنيد تا زماني كه به رنگ كرمي در بيايد سپس با سرعت و بدون وقفه اب داغ را در طول چند مرحله به ان اضافه كنيد و در مرحله بعد ارد و بكينگ پودر را باهم چند بار الك ميكنيد تا موقعي ذره هاي ارد از هم جدا شوند پس از الك كردن ان ها را زرده هاي تخم مرغ اضافه كرده و باز به هم ميزنيد و بعد سفيده تخم مرغ را كه در يخچال قرار داده بوديد به اين مواد اضافه كنيد و باز هم هم بزنيد . در مرحله اخر كف قالب كيك و ديواره هاي قالب را با روغن كمي چرب كرده و به مقدار خيلي كمي به ان ارد ميزنيد كه كيك به ان نچسبد سپس مواد كيك را داخل قالب بريزيد و بگذاريد در دماي ۱۸۰ درجه به مدت ۳۵ دقيقه پخته شود . بعد از گذشته اين زمان كيك تان اماده خوردن است البته ميتوانيد ميان كيك را با انواع ژله هم پركنيد. حالا كيك شما آماده سرو شدن است. نوش جان .
كيك يزدي
مواد لازم براي پختن كيك يزدي :
-
ارد سفيد ۳۰۰ گرم
-
تخم مرغ ۳ عدد
-
شكر ۲۰۰ گرم
-
ماست غليظ ۱۵۰ گرم
-
روغن مايع ۱۷۵ گرم
-
عسل يك قاشق غذا خوري
-
بكينگ پودر يك قاشق غذا خوري
-
هل پودر شده يك قاشق غذا خوري
-
گلاب ۳ قاشق غذا خوري
طرز تهيه كيك يزدي
قبل از هر كاري تمام مواد را از يك ساعت قبل بيذون از يخچال قرار دهيد تا به دماي محيط برسند و بعد تخم مرغ ها را در ظرفي شكسته و هم بزنيد حال شكر را به لن اضافه كنيد و بازهم بزنيد سپس روغن مايع را به اين مخلوط اضافه كرده و باز هم هم بزنيد و بعد ماست و هل و گلاب و عسل را داخل اين مخلوط ريخته و مجدد هم ميزنيد و پس از ان ارد و بكينگ پودر را بعد از الك كردن به ان اضافه كنيد و در مرحله اخر مواد اماده شده را به داخل قالب كيك يزدي و يا كاغذ هاي مخصوص ان به اندازه يك سوم قالب ها بريزيد و فراموش نكنيد كه حتما سر قالب خالي باشد و با قاشق مقداري وسط مواد را به شكل گود دراوريد و داخل ان كنجد بريزيد و حال قالب ها را با دماي ۲۰۰ درجه به مدت ده دقيقه داخل فر قراز دهيد و صبر كنيد پف كند اينك دماي فر را به دماي ۱۸۰ و مدت ده دقيقه قرار دهيد پس از اتمام اين كار كيك تان اماده خوردن است .